Dorine copyright

Lokaal Menu

In een voedselgemeenschap kan er naast het verbouwen of verkrijgen van voedsel ook nog een heleboel andere waarden ontstaan. We kunnen onze voedselvaardigheden verder ontwikkelen, zoals koken, bakken, fermenteren. We kunnen onze voedselkennis vergroten over wat gezond en lekker is. We kunnen de verbinding in onze gemeenschap versterken en samenwerkingen aangaan met andere gemeenschappen.

Waardecreatie in je gemeenschap

Wij hebben een ‘menu’ aan gereedschappen ontwikkeld die je kunt inzetten in je dorp of wijk om een voedselgemeenschap te bouwen en samen te leren over lokaal en gezond eten. Je kunt van de onderstaande producten gebruik maken. Heb je hier interesse in? Stuur ons dan even een mailtje, dan delen we graag wat we hebben! 

We hebben ook super leuke partners die programma’s ontwikkelen die misschien relevant kunnen zijn om te bouwen aan je voedselgemeenschap. Kijk ook eens naar: Voedsel Anders voor interessante campagnes en evenementen, Stadslandbouw Nederland voor meer kennis en inspiratie en Stichting DOEN voor subsidies om zelf iets te organiseren. 

Heb je zelf iets leuks te delen dat wij aan het lijstje kunnen toevoegen? Laat het ons weten!

Herma

Behoeftepeiling

Een enquête om te gebruiken om in je eigen gemeenschap de belangstelling te polsen voor een voedselinitiatief.

Draaiboek Lokaal diner

Een draaiboek voor het organiseren van een lekker zomers diner voor jouw dorp of wijk, met menusuggestie.

Voedselwerkplaats pubquiz

Een leuke Voedselquiz die je met of zonder begeleiding kan inzetten voor een leuke avond van je voedselgemeenschap (in spe).

Recepten

heerlijke —en niet ingewikkelde— recepten van chefkok Kees Elfring.