De leden van de coöperatie willen gezamenlijk op duurzame wijze voedsel produceren. Dit doen zij deels zelf onder leiding van een ervaren agrariër.
Kloetse Velden bestaat uit zo’n 100 certificaathouders en meer dan 170 afnemers die samen de coöperatie vormen. Met de inbreng van de leden en het abonnement voor de afname van voedselpakketten zijn zee in staat om – eenmaal vol operationeel – voor circa 60% te voorzien in hun dagelijks voedsel.
“Kloetse Velden ligt aan de Heuvelsweg tussen Kerkwerve en Zierikzee. Hier verbouwen wij op 4,4 hectare aardappelen, groenten en fruit op biologische wijze. Ook hebben we kruiden en bloemen staan. Inmiddels hebben we ook een toom kippen die ons van eitjes voorzien. In onze natuurgedreven voedselproductie werken we aan een gezonde, vitale bodemstructuur met veel aandacht voor biodiversiteit. De akkers zijn groot genoeg om uiteindelijk zo’n 400 deelnemers te voorzien in het grootste deel van hun voedselbehoeften.
Als coöperatie zoeken we de verbinding en samenhang. Iedereen brengt zijn of haar kennis, ervaring en talenten in. Verschillende werkgroepjes zorgen – in overleg met de boer – voor de dagelijkse bedrijvigheid op de boerderij, de diverse activiteiten voor leden en niet-leden, educatie en andere bezigheden. We zoeken nadrukkelijk de samenwerking met de lokale biologisch telende agrariërs voor de producten die we zelf (nog) niet verbouwen. We willen bovendien elkaar economisch versterken en onze gemeenschappelijke belangen uitdragen.”
Biologische boerderij Kloetse Velden is een coöperatie van circa 100 leden die samen ruim 200 mensen vertegenwoordigen.
Oogst vol Liefde is een initiatief gericht op het creëren van een duurzame en hechte gemeenschap door middel van Community Supported Agriculture (CSA). Onze gemeenschapstuin biedt een plek waar mensen samenkomen om te leren, te oogsten en te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft.
Wij geloven in de kracht van samenwerking en het delen van kennis om zo een positieve impact te maken op zowel het milieu als de samenleving. Bij Oogst vol Liefde draait alles om verbinding, duurzaamheid en liefde voor de natuur
Met onze gemeenschapstuin in Naarden langs de A1, “Oogst vol Liefde” ook wel Community Supported Agriculture (CSA) genoemd, willen we samen duurzame landbouw bevorderen en een hechte gemeenschap opbouwen.
We telen hier biologische groente die we zo veel als mogelijk in de korte keten en lokaal afzetten. Daarnaast begeleiden we mensen met een zorgvraag. Wij besteden veel aandacht aan bodemgezondheid. We delen die kennis ook graag bijvoorbeeld door diverse cursussen, aanschuifmaaltijden in combinatie met rondleidingen op de tuinderij.
Wij zijn toekomstgericht en streven naar een gezonder en duurzamer voedselsysteem. Dat doen we graag door anderen te inspireren met lekker eten. Wij zijn graag onderdeel van een brede beweging die werkt aan gezond, lokaal, duurzaam eten van gezonde bodem. Kijk op onze site www.tuindees.nl hoe je mee kan doen met de tuinderij.
Tuin De Es is een mooie tuinderij op de esgronden aan de rand van het Brabantse dorp Haaren.
Ook zijn er plannen voor een tuinderij, bloemenpluktuin, theeschenkerij en kinderboerderij. Vrijwilliger worden? Graag!
Ons doel is om mensen in de weide regio te inspireren om vaker lokaal, seizoensgebonden en gifvrij te eten. Van een eerste kennismaking met het erf tot actief zijn in de tuinen: de mogelijkheden om lokaal te eten zijn eindeloos. Het gaat verder dan alleen het produceren, wij willen ook laten beleven, proeven en kennis overdragen om ook in je eigen leven dit te kunnen toepassen en hierdoor een verschil te maken. Ook willen wij graag een sociale omgeving bieden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, hierdoor eenzaamheid tegen te gaan en lichamelijk actief bezig te zijn. Dit zijn belangrijke zaken om goed en gezond te blijven en daarnaast eenzaamheid tegen te gaan. Door de bovengenoemde doelstelling geven wij aan de omgeving een biodiverserf tussen 2 grote natuurgebieden in te weten het Fochtloeerveen en het Drents-Friesche woud en worden deze gebieden hierdoor aan elkaar verbonden.
Meer informatie of aanmelden als vrijwilliger? Kijk op https://onzez.org/
Bij De Tuinen van Appelscha vind je een sociale moestuin met vrijwilligers en boerderijwinkel met lokale producten en van eigen erf.