“Heel eerlijk: als deze pasta van GraanGeluk uit Ursem (iets meer dan 10 km van mijn huis) naast goedkopere alternatieven in de anonieme supermarkt zou staan, dan had ik ‘m waarschijnlijk niet gekocht!”
Blog geschreven door Elias den Otter van de Voedselwerkplaats
“Maar doordat ik bij onze Buurtmarkt het hele verhaal achter de pasta hoorde EN de prijs zo veel mogelijk binnen de perken blijft, kan het dus in één keer wél uit! Bij de Buurtmarkt bestel je via het online platform Local Food Works al je lokale en duurzame weekboodschappen voor een eerlijke prijs.
Ok, de inkoopprijs is nog steeds hoog voor deze pasta. Maar de totale maaltijd die ik ermee maak ook? Een belangrijke vraag omdat wij graag willen dat deze manier van eten niet alleen voor de elite beschikbaar is. Eerst het recept.
Geen traditioneel Italiaans recept, maar wel in de geest van de nonna’s. Less is more: een paar simpele ingrediënten (met de pasta zelf in de hoofdrol (dus niet volsausen stelletje barbaren!).
Lokale pasta uit Ursem van GraanGeluk (500 gr)
Pompoen (van Hoogeboom natuurlijk ;-))
Vegan Daslook pesto van Voedselbos Schoorl (3 eetlepels)
Olijfolie naar keuze
Peper en zout
Men roostert de pompoen met wat olijfolie, peper en zout 15 min op 220 graden, en pureert deze vervolgens tot een saus (eventueel olijfolie toevoegen). Men kookt de pasta al dente (8 min), met giet ‘m af, men voegt de daslook pesto en eventueel wat geroosterde hazelnoten, peper en zout toe en serveert.
– Pasta: €3,60
– Pompoen: €2,73
– Daslook pesto, half potje: €1,30
– Olijfolie: €1,00
– Optioneel: wat gemalen hazelnootjes: €1,00
Wij smulden met vier personen voor een kleine 10 euro (€2,50 pp) een heerlijke maaltijd. De vraag is nu: is dit überhaupt duurder dan een AVG-tje met een plof-dier?
-Een gezonde maaltijd
-Een plantaardige maaltijd
-Een onwijs lekkere maaltijd
-Een verrijkte bodem
-Een biodivers akkerlandschap
-Een oogstrelend landschap
-Een nieuwe verbinding tussen boer en burger
-Bovenal: een bijdrage aan regeneratief ondernemerschap!
Wil je ook zo’n lekker maaltje kunnen maken van producten uit jouw regio? Start dan zelf een Buurtmarkt!”
“Heel eerlijk: als deze pasta van GraanGeluk uit Ursem (iets meer dan 10 km van mijn huis) naast goedkopere alternatieven in de anonieme supermarkt zou staan, dan had ik ‘m waarschijnlijk niet gekocht!”
Blog geschreven door Elias den Otter van de Voedselwerkplaats
“Maar doordat ik bij onze Buurtmarkt het hele verhaal achter de pasta hoorde EN de prijs zo veel mogelijk binnen de perken blijft, kan het dus in één keer wél uit! Bij de Buurtmarkt bestel je via het online platform Local Food Works al je lokale en duurzame weekboodschappen voor een eerlijke prijs.
Ok, de inkoopprijs is nog steeds hoog voor deze pasta. Maar de totale maaltijd die ik ermee maak ook? Een belangrijke vraag omdat wij graag willen dat deze manier van eten niet alleen voor de elite beschikbaar is. Eerst het recept.
Geen traditioneel Italiaans recept, maar wel in de geest van de nonna’s. Less is more: een paar simpele ingrediënten (met de pasta zelf in de hoofdrol (dus niet volsausen stelletje barbaren!).
Lokale pasta uit Ursem van GraanGeluk (500 gr)
Pompoen (van Hoogeboom natuurlijk ;-))
Vegan Daslook pesto van Voedselbos Schoorl (3 eetlepels)
Olijfolie naar keuze
Peper en zout
Men roostert de pompoen met wat olijfolie, peper en zout 15 min op 220 graden, en pureert deze vervolgens tot een saus (eventueel olijfolie toevoegen). Men kookt de pasta al dente (8 min), met giet ‘m af, men voegt de daslook pesto en eventueel wat geroosterde hazelnoten, peper en zout toe en serveert.
– Pasta: €3,60
– Pompoen: €2,73
– Daslook pesto, half potje: €1,30
– Olijfolie: €1,00
– Optioneel: wat gemalen hazelnootjes: €1,00
Wij smulden met vier personen voor een kleine 10 euro (€2,50 pp) een heerlijke maaltijd. De vraag is nu: is dit überhaupt duurder dan een AVG-tje met een plof-dier?
-Een gezonde maaltijd
-Een plantaardige maaltijd
-Een onwijs lekkere maaltijd
-Een verrijkte bodem
-Een biodivers akkerlandschap
-Een oogstrelend landschap
-Een nieuwe verbinding tussen boer en burger
-Bovenal: een bijdrage aan regeneratief ondernemerschap!
Wil je ook zo’n lekker maaltje kunnen maken van producten uit jouw regio? Start dan zelf een Buurtmarkt!”
De Voedselwerkplaats biedt praktische begeleiding aan initiatiefnemers die een voedselgemeenschap willen starten...
In de zomer van 2024 zijn we bij Zorgboerderij De Noorderhoeve met...
Samen boodschappen in het groot inkopen om zo plastic verpakkingen te besparen:...
Begin 2024 hebben een aantal mensen het initiatief genomen om een buurtmarkt...
Sinds mei 2024 bestaat de buurtmarkt Natuerlik Littens e.o. Deze vereniging voorziet...
Buurtmarkt De Linde is een voedselcoöperatie in de vorm van een vereniging....
De Buurtmarkt Bokhoven is het initiatief waarbij al de helft van het...